Quantcast
Channel: Kulttuuri ja taide - ePressi
Viewing all 22568 articles
Browse latest View live

Pelolla johtaminen on perseestä –teatteri ensi-ilta täydellä salilla herätti naurua ja oivalluksia

$
0
0

Eilen ensi-iltansa saanut työelämää kuvastava teatteri ”Pelolla johtaminen on Perseestä” sai täyden katsomon, paljon naurua mutta myös paljon keskustelua ja oivalluksia. Mikko Kivinen, Kirsi Salo ja Hannu Kahakorpi kuvasivat nauruhermoja kutkuttavin esimerkein johtamistyylejä huutavasta ja häijystä pomosta täydelliseen palautteen puutteeseen.

Pelolla johtamisen ilmiö ei liity vain johtamiseen, vaan myös siihen, miten työntekijät suhtautuvat toisiinsa. Myös alainen voi ahdistella pomoa. Pomoja kiusaavan Ulla-Kaisan roolin esitti Maarika Maury. Hyvää työilmapiiriä ja tuloksia estävät  haluttomuus muutoksiin ja keskinäiset kahinat.

Näytelmä toi myös esille pelolla johtamisen ilmentymiä, seurauksia ja kustannuksia ilottomasta työyhteisöstä ja pelolla johtamisesta voi olla. Pelolla johtaminen aiheuttaa tehottomuutta, innostumattomuutta, työuupumusta, sairauspoissaoloja ja ennenaikaisia eläköitymisiä, kertoo kirjan kirjoittaja Jaana Tuomila. Varpu Pekasti esitti koskettavasti näytelmän läpileikkaavan roolin turhaakin turhemmasta kohtalosta. Lisäksi rooleissa Reidar Wasenius, Olli Mustonen, Hannu Pekka Sinervä, Tanja Roiha ja Jarkko Mikkola. Näytelmää tahdisti myös Tia Cohenin laulu sekä bändin soitto.

”Pelolla johtamista esiintyy edelleen valitettavan paljon. Tilastojen mukaan suurin osa ihmistä on joskus törmännyt pelolla johtamiseen. Näytelmän avulla kannustetaan ”nostamaan kissa pöydälle” ja kitkemään työyhteisön haasteellisia johtamis ja yhteistyöapoja, muistuttaa Work goes happyn toimitusjohtaja Jyri Kansikas

Pelolla Johtaminen on Perseestä –näytelmä produktio haluaa tarttua työelämän tärkeisiin työelämän ilmiöihin ja haluaa vaikuttaa siihen, että innostus ja työilo nostettaisiin keskiöön ja pelolla johtamisen monet ilmentymät vähenisivät työelämästä.  

Katsoja kommentteja: "Näytelmä oli äärimmäisen hauska. Nauroimme vatsa kippurassa. Tunnistin sekä muutaman pomoni mutta myös itseni”.

”Valitettavan todellinen aihe, mutta isot peukut rempseästä ja naurattavasta aiheen käsittelystä. Varmasti näytelmän avulla on jotenkin helpompi tunnistaa tilanteita, joissa itse pitäisi pystyä käyttäytymään eri tavalla kuin yhteisön normit ja johtamistyyli edellyttää.”

Näytelmää toteutetaan myös yrityskohtaisina sekä asiakastapahtumina. Painetta tuli katsojilta myös uudesta näytöksestä. Ylimääräinen yleisö näytös esitetään 26.4.2016. Liput Tiketistä. 


Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin

$
0
0

 

Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin, kun Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen, TaiKonin, kuvataiteen, käsityön ja audiovisuaalisen taiteen oppilaiden ensimmäinen kevätnäyttely avataan 5.4.2017.

Näyttely kestää 23.4. asti ja se on avoinna ti-to 12-18 ja la/ su 12-16. Esillä liki 150 oppilaiden tekemää taideteosta. Näyttelyn AIKATID1 teemana on nimen mukaisesti aika.

-          töissä näkyy lasten ilo, luonnehtii näyttelyä taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik. Näyttely on monipuolinen, töissä on käytetty eri materiaaleja ja työtapoja. Teokset ovat harjoittelun tulosta, niissä heijastuu kehitys ja sen kaari.

Taiteen perusopetuksessa on liki 300 suomen- ja ruotsinkielistä visuaalisten taiteen oppilasta. Vaikka jokaiselta oppilaalta on näyttelyssä vain yksi työ, eivät ne mahdu yhteen näyttelyyn. Toinen kevätnäyttely järjestetäänkin samassa paikassa, Ateljé Tornissa, 25.4.- 14.5.2017.

Näyttelyn ovat koostaneet kuvataiteen opettajat Sonja Backlund ja Sylvia Javén. Oppilaiden työskentelyä on ohjannut kaikkiaan kymmenen taiteen perusopetuksen opettajaa.

Taiteen perusopetus on osa Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen toimintaa. TaiKon tarjoaa laadukasta taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta.

Lisätietoja

taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik, 0400-256961

Kirjaston asiakaskoneet uusittu – käytössä nyt myös läppäreitä

$
0
0

Vaasan kaupunginkirjaston asiakaskoneet on uusittu. Pöytäkoneiden lisäksi on asiakkaille myös tarjolla lainattavaksi kirjaston tiloissa käytettäviä kannettavia tietokoneita.

Kirjaston uudet asiakaskoneet käyttävät Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmää ja niitä on yksikertaista sekä helppoa käyttää.

- Asiakastietokoneella voit käyttää Chrome-internetselainta, luoda tai muokata asiakirjoja, käyttää pilvipalveluja ja USB-muistitikkua, tulostaa, katsella tai kuunnella, kertoo IT-suunnittelija Sami Varjo. Koska Chrome-laitteet eivät ole vielä useimmille tuttuja, olemme koonneet asiakastietokoneille kuvalliset ohjeet kuhunkin toimintoon liittyen.

Läppärin kanssa kirjaston sohvalle

Kannettavia tietokoneita voi lainata kirjaston asiakaspalvelupisteestä kirjastokortilla enintään neljäksi tunniksi kerrallaan ja niitä voi käyttää vain kirjaston tiloissa. Kannettavan tietokoneen kanssa voi vapaammin valita työskentelypaikkansa eri osastojen lukupöytien äärestä, nojatuoleista tai sohvilta.

Kaikissa kirjaston laitteissa on varkaudenestosuojaus. Kadonnut tai palauttamatta jäänyt laite lukitaan ohjelmallisesti, jolloin sitä ei voi enää käyttää.

 

Lisätietoja antaa: IT-suunnittelija Sami Varjo, sami.varjo(at)vaasa.fi

Bibliotekets kunddatorer har förnyats – nu finns även bärbara datorer i bruk

$
0
0

Kunddatorerna i Vasa stadsbibliotek har förnyats. Förutom bordsdatorerna finns det även bärbara datorer som kunderna får låna för att använda i bibliotekets utrymmen.

Bibliotekets nya kunddatorer använder operativsystemet ChromeOS av Google och det är enkelt och lätt att använda dessa.

- På kunddatorerna kan du använda Chrome webbläsaren, skapa eller modifiera dokument, använda dig av molntjänster, USB-minnen och därtill kan du även göra utskrifter, se på videon eller lyssna på ljud, berättar ADB-planerare Sami Varjo. Eftersom Chromeapparaturen inte är så bekant för de flesta ännu har vi sammanställt bildförsedda anvisningar till kunddatorerna i fråga om respektive funktioner.

Med en bärbar dator till bibliotekets soffa

De bärbara datorerna kan lånas från bibliotekets kundbetjäningspunkt med bibliotekskortet för högst fyra timmar i taget, och dessa kan enbart användas i bibliotekets utrymmen. Med hjälp av bärbara datorer kan besökarna mer fritt välja sin arbetspunkt vid läsborden i de olika avdelningarna eller alternativt i fåtöljerna eller sofforna.

I alla bibliotekets apparater finns stöldskydd. En försvunnen eller icke-återlämnad apparat blir låst via mjukvara, efter vilket den inte längre kan användas.

 

Närmare uppgifter ger: ADB-planerare Sami Varjo, sami.varjo(at)vaasa.fi

Tilastotietoa suomalaisesta paikallismuseotoiminnasta nyt verkossa

$
0
0

Museovirasto toteuttaa viiden vuoden välein tilastokyselyn paikallismuseoille. Vuotta 2015 koskeneen kyselyn pohjalta on nyt julkaistu raportti Paikallismuseotoiminta Suomessa 2015, johon on koottu paikallismuseokyselyn tulokset ja lisäksi yhteistyössä Kotiseutuliiton kanssa toteutettuja esimerkkitapauksia suomalaisesta paikallismuseotoiminnasta. Teemoina on vapaaehtoistyö, paikallismuseoiden tapahtumat, alueellisen yhteistyön hyödyt sekä museon omien vahvuuksien löytäminen.

Raportin lisäksi vuosien varrella toteutettujen kyselyiden pohjalta on julkaistu koostetaulukoita vuosilta 2000, 2005, 2010 ja 2015 avoimella käyttöoikeudella. Taulukoihin voi tutustua ja niitä voi ladata omaan käyttöön Museotilaston verkkopalvelussa.

Museoviraston tehtävänä on kerätä ja välittää tietoa suomalaisesta museokentästä. Suomessa on 154 ammatillista museota ja arviolta lähes 1000 sivutoimisesti ja vapaaehtoisvoimin ylläpidettyä paikallismuseota. Paikallismuseot ovat usein yhdistysten, kuntien, säätiöiden, yritysten tai yksityishenkilöiden omistamia ja ylläpitämiä paikallista historiaa esitteleviä kotiseutumuseoita, henkilöhistoriallisia museoita, taidemuseoita sekä erilaisia erikoismuseoita.

Paikallismuseotoiminta Suomessa 2015 -raportti: https://www.museotilasto.fi/tiedostot/museovirasto/files/Paikallismuseotoiminta%20Suomessa%202015.pdf
Paikallismuseokyselyiden koostetaulukot: https://www.museotilasto.fi/stattables

Wäinö Aaltosen museon veistossali tilapäisesti suljettu

$
0
0

Wäinö Aaltosen museolla aloitettiin alkuvuonna veistossalin katto-osan remontin II vaihe. Työn tilaaja on Kiinteistöliikelaitos ja pääurakoitsija Arkea Oy.

Kattoremontti on edennyt vaiheeseen, jossa veistossali joudutaan tilapäisesti lyhytaikaisesti sulkemaan yleisöltä. Tila pyritään avaamaan mahdollisimman pian uudelleen.

Veistossalin sulkeminen ei vaikuta museon muuhun näyttelyyn, aukioloaikoihin eikä museon ohjelmaan. 

Wäinö Aaltonen ja itsenäisyyden vuosisata -näyttely on ollut yleisömenestys. Näyttelyn on nähnyt jo yli 15.000 katsojaa.

Tulevana viikonloppuna Wäinö Aaltosen museossa vietetään perhepäiviä. 

Lisätietoa
Satu Pajarre, intendentti  
Turun museokeskus  
satu.pajarre@turku.fi 
p. 050 408 9659

KUTSU NAINEN 2017 -MESSUILLE 22.4.

$
0
0

NAINEN 2017 -MESSUT & MISS LOHJA –kilpailu 22.4. Kylpylähotelli Päiväkummussa

Naisten kevät huipentuu messutapahtumaan joka järjestetään nyt toisen kerran Kylpylähotelli Päiväkummussa.

Pääsiäisen jälkeisenä lauantaina kokoontuvat naiset ympäri Länsi-Uusimaata juhlistamaan kevättä kaikille naisille suunnatussa messutapahtumassa.

Tapahtumassa on noin 30 näytteilleasettajaa esittelemässä naisia kiinnostavia tuotteita ja palveluita. Kävijämäärän odotetaan tänä vuonna nousevan 500 henkilöön.

Ohjelmassa on mm. Miss Lohja –kilpailu, jonka juontaa Jethro Rostedt sekä Jaakko Selinin juontama muotinäytös.

Illalla ravintolassa on Messubileet, joissa esiintyy bilebändi the Flame Band.

VAPAALIPUT JA LISÄTIETOJA:

Ravintolapäällikkö Mia Saario

puh 043-8253767

mia.saario@paivakumpu.fi

 

Musiikkiluokkien ja Oulu Sinfonian Tutti Juttu -konsertti täyttää 25 vuotta

$
0
0

Torstaina 6.4. klo 18 Madetojan salissa vietetään Oulun musiikkiluokkien kuudesluokkalaisten ja Oulu Sinfonian yhteisen Tutti Juttu -konsertin 25-vuotisjuhlia. Konsertin solisteina esiintyvät musiikkiluokkalaisten lisäksi Oulun konservatorion sello-oppilaat Louna Linjama ja Alma Stupak. Konsertin kapellimestarina on alusta saakka toiminut Oulu Sinfonian oma alttoviulisti Jari Välimäki, joka on tänä vuonna valikoinut ohjelmaan erityisesti suomalaista musiikkia Suomi100-juhlavuoden hengessä yhdessä musiikkiluokkien vastuuopettajien kanssa. Ohjelmisto sisältää suomalaisia tunnettuja kappaleita kansanmusiikista Tikanmäen Maisemakuviin ja Merikannon Kesäiltaan. Koko konsertti huipentuu Sibeliuksen Finlandiaan. Tutti Juttu sai Opetusministeriön myöntämän Lasten päivä -palkinnon vuonna 2005. Koululaisryhmiä varten järjestetään aamupäiväkonsertit to 6.4. ja pe 7.4. joista molemmat ovat loppuunvarattuja. Konsertin kesto on noin 1h 45 min sisältäen väliajan.

Tutti Juttu 25 vuotta
to 6.4. klo 10 ja 18
pe 7.4. klo 10
Madetojan sali

Oulu Sinfonia
Jari Välimäki, kapellimestari
Louna Linjama ja Alma Stupak, sello
Musiikkiluokkien 6.-luokkalaiset

Sibelius: Andante Festivo
Järnefelt: Kehtolaulu
Trad.: Polkasta polkkaan
Tikanmäki: Aamu lakeuksilla
Merikanto: Kesäilta
Portaankorva: Tutti juttu -tunnari
Laaksonen: Eläköön elämä
Sarmanto: Erämaan hengessä
Sariola: Silloin laulan
Sibelius: Finlandia

Lisätietoja konsertista tästä 

Kuva: Petri Lampela


KUTSU MEDIATILAISUUTEEN 12.4. klo 10: Heurekan Sähkölä-näyttelyn pakohuoneessa selviydytään sähkökatkosta

$
0
0

KUTSU MEDIALLE

Tervetuloa uuden Sähkölä-näyttelyn ennakkoesittelyyn
tiedekeskus Heurekaan keskiviikkona 12.4.2017 klo 10.00.

Tilaisuuden ohjelma, Café Einsteinin kabinetti:
klo 10.00 Tervetuloa, toiminnanjohtaja Tapio Koivu, Heureka
klo 10.05 Heurekan ja STEK:in yhteistyöstä, toimitusjohtaja Timo Kekkonen, STEK ry
klo 10.15 Näyttelyn taustaa, projektipäällikkö Sami Pihkala, Heureka
klo 10.25 Näyttelyyn tutustuminen

Ilmoittautuminen esittelytilaisuuteen viimeistään ma 10.4. sähköpostitse: heli.ainoa@heureka.fi

 

Heurekan Sähkölä-näyttelyn pakohuoneessa selviydytään sähkökatkosta

Jaksaisitko tuottaa itse kännykkäsi akun sisältämän energiamäärän? Voiko kahvinkeittimesi tehdä kyberhyökkäyksen? Selviäisitkö sinä kolmen päivän sähkökatkosta?

Heurekassa 13. huhtikuuta 2017 yleisölle avautuvassa Sähkölä-näyttelyssä voit syventyä älykkääseen sähköön arjessasi. Näyttelyssä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiisi, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi. Näyttelyn pakohuonemaisessa kohteessa voit testata, selviäisitkö kolmen päivän sähkökatkosta. Sähkölässä voit kokea, kuinka paljon energiaa voi varastoida nykyisen älykännykän akkuun, ja miten nopeasti sähkökiuas sen kuluttaisi. Näyttelyssä voit myös oppia, mikä on hakkereiden hyökkäyksen kohteeksi viritettävä hunajapurkkiansa.

Sähkölä-näyttely on toteutettu osana Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n ja Heurekan monivuotista yhteistyöhanketta. Hankkeessa on toteutettu aiemmin viisi sähköisistä ilmiöistä kertovaa näyttelykohdetta osaksi Heureka-klassikot -näyttelyä. Liikkuvan Heureka Pop-up shown ohjelmistoon tuotettiin sähköä käsittelevä tiedeshow, joka kiersi STEK:in valitsemassa kahdeksassa kohteessa vuonna 2016. Show on osa Heurekassa vieraileville ryhmille varattavaa ohjelmistoa.

Muita näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Suomen pelastusalan keskusjärjestö SPEK ja Brammer Oy.

Sähkölä tulee olemaan osa Heurekan päänäyttelyä noin kolmen vuoden ajan.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Sami Pihkala, sami.pihkala@heureka.fi, puh. 040 9015 367
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi, puh. 040 9015 244

www.heureka.fi/nayttely/sahkola/

 

Nyt SKS:aa kiinnostaa toivo

$
0
0
Elämme vaikeita aikoja. Maailmanpolitiikan jännitteet, heikentynyt taloustilanne, lisääntynyt eriarvoisuus ja nousevat ääriliikkeet herättävät keskustelua. Niiden luoma ilmapiiri vaikuttaa uskoomme tulevaisuudesta, toiveisiimme, toivoomme ja toivottomuuteemme. Toivo ja toiveikkuus suuntaavat tulevaan. Niiden merkitys arjen teoissa korostuu aina tällaisina aikoina.

Muistitietokeruu Toivo arjessa kartoittaa suomalaisten muistoja, näkökantoja ja odotuksia toivosta. Keruun järjestävä Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kysyy, mitä toivo merkitsee suomalaisille. Mitä toivo on tällä hetkellä? Mitä muistoja suomalaisilla on toivosta?

SKS toivoo kuvauksia toivoon suhtautumisesta ja toiveikkuuteen liitetyistä mielikuvista. Kertoa voi myös asioista, joista toivo on kummunnut omassa elämässä sekä tulevaisuudennäkymistä oman toiveikkuuden suhteen.

Henna Heinäjärvi käyttää kirjoituksia aineistona pro gradu -työhönsä Turun yliopistossa tulevaisuudentutkimuksen kansainvälisessä maisteriohjelmassa.

Keruu jatkuu 31.8.2017 saakka. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2017. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/toivo

Lisätietoja: SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi

Lehdistötiedote Marian sydän

$
0
0

Marian sydän pöyhii kohukirjailija Maria Jotunin elämää ja rakkauksia|

Marian sydän on tarina aikansa kohukirjailijasta ja hänen taiteilijaelämänsä ehdoista aviomies Viljo Tarkiaisen ja nuoruuden rakastettunsa Joel Lehtosen rinnalla.

Jotunin teksteihin perustuvat näytelmät ovat suomalaisten teatterien vakio-ohjelmistoa, mutta itse kirjailijaa ei näyttämöllä olla ennen tulkittu. Marian sydän on fiktiivinen teos, joka piirtää kuvaa persoonallisen monisärmäisestä, akateemisesti koulutetusta naisesta, jonka ilmaisumuodoksi kehittyy pelkistetty novelli ja joka herättää aikalaisissaan suuria tunteita ihailusta moraaliseen paheksuntaan. Näytelmän ytimessä nähdään myös Jotunin taiteeseen ja elämään vahvasti vaikuttaneet kaksi miestä: aviopuoliso, uuttera tutkija, professori Viljo Tarkiainen ja nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen.

Jotunin omaa avioliittoa on usein haluttu tulkita hänen ehkä tunnetuimman teoksensa Huojuva talo -romaanin kautta. Kapsäkissä kantaesityksensä saava Marian sydän valottaa Jotunin elämää ja ihmissuhteita kuitenkin uudesta näkökulmasta käsin. Marian sydämen keskiössä nähdään nainen, joka ei jää elämänsä miesten varjoon, mutta joka joutuu tekemään suuria valintoja järjen ja rakkauden välillä.

 ”Teoksen nimi Marian sydän viittaa Jotunin kirjalliseen tuotantoon, jossa hän tutki rakkauden ydintä ja olemusta. Marian sydän on myös tarina naisesta kahden rakkauden, kahden eri maailman myllerryksessä”, kertoo näytelmän käsikirjoittaja ja Maria Jotunia esittävä näyttelijä Kirsti Valve.

 Jotunin avioliitto huojuu vaan ei hajoa

  Ohjaaja Helena Kallio painottaa näytelmän teemojen ajankohtaisuutta. "Aikakauden murros kolmekymmentäluvulle tultaessa muistuttaa järkyttävästi omaamme. Eivätkä kahden uraihmisen avioliiton ristiriidatkaan, tai rakkaus- ja työpaineet, ole teemana vanhenneet. Taiteilijan työn ehdot ja sukupuolikysymys huutavat myös ajankohtaisuuttaan, kun pohditaan valtion rahoitusjärjestelmän uudistusta eikä vapaan kentän ammattilaisten työoloja ole vieläkään oikeasti ryhdytty ratkaisemaan. Samoissa liemissä tässä sikäli kiehutaan Maria Jotunin ja hänen teostensa naisten kanssa – punnitsemassa, mitä oma ääni ja valinnat naiselle maksavat

Marian sydämessä Jotunin aviomiestä Viljo Tarkiaista näyttelee Teijo Eloranta ja kirjailija Joel Lehtosta näyttelijä-muusikko Antti Korhonen, joka vastaa myös näytelmän musiikkidramaturgiasta. Korhonen on säveltänyt näytelmän musiikin mm. Eino Leinon, Joel Lehtosen ja Aleksis Kiven runoihin. Tyylillisesti sävellykset hakevat vaikutteita kansanlauluista ja romantiikan perinteestä.

Työryhmä:
Esiintyjät: Kirsti Valve, Teijo Eloranta, Antti Korhonen.


Käsikirjoitus: Kirsti Valve
 Musiikkidramaturgia: Antti Korhonen 
Ohjaus: Helena Kallio

Vierailuesitys Hämeenlinnan Verstas-näyttämöllä ke 5.4. klo 18.30

RadioGaalassa tänä vuonna ennätysmäärä palkittavia

$
0
0

 

Viime vuoden parhaat ja suosituimmat radiontekijät palkittiin tänään illalla järjestetyssä RadioGaalassa. Ammattilaistuomariston ja radioasemien valintojen sekä yleisöäänien perusteella valittiin voittajat 22 eri kategoriassa. Yleisö äänesti Suomipopin Jaajo Linnonmaan seitsemännen kerran parhaaksi radiojuontajaksi.

Vuoden 2016 parhaat radiotoimijat palkittiin tänään RadioMedian järjestämässä vuosittaisessa RadioGaalassa. Suomen suurimman yleisöäänestyksen titteliä kantava RadioGaala keräsi tänä vuonna 140 000 ääntä. Suurin äänipotti meni jo seitsemännen kerran Vuoden radiojuontajaksi valitulle Jaajo Linnonmaalle. Myös Jaajon, Annin ja Perälän luotsaama Radio Suomipopin Aamulypsy äänestettiin parhaaksi radio-ohjelmaksi kuudetta kertaa. Vuoden parhaaksi valtakunnalliseksi radioksi tuomaristo valitsi Radio Suomipopin. Tuomaristo jakoi kiitosta kanavan pitkäjänteisestä työstä, josta todisteena jatkuva kasvu lukujen valossa. Vuoden radiojuontaja Jaajo vakuuttaa, ettei voittamiseen koskaan kyllästy.

- Jos palkinto ei tuntuisi missään, niin olisi varmaan parempi lopettaa. Radiota tehdään aina suurella sydämellä ja yleisölle. Radio on siitä hieno väline, että se on aina arvostanut kuuntelijoita. Siksi myös tämä yleisön äänestämä palkinto lämmittää joka kerta, Linnonmaa totesi ja vakuutti jatkavansa yleisön viihdyttämistä radiossa vielä pitkään.

Vuoden kotimaiseksi radiobiisiksi yleisö äänesti Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin Autiosaari-kappaleen. Radioasemien tuomaristo taas noteerasi räjähdysmäisesti maailmallakin maineeseen nousseen Alman valitsemalla tämän vuoden kotimaiseksi radioartistiksi.

Paikalliset radiokanavat huomioitiin RadioGaalan palkintojenjaossa tänä vuonna aiempaa laajemmin. RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möllerin mukaan tavoitteena on huomioida hyvä radiomarkkinatilanne ja jakaa ansaittua arvostusta myös menestyneille paikallisille ja alueellisille radiolle.

-  Osa paikallisradioista on omalla alueellaan taloudellisesti ja kuuntelijamäärillä mitattuna prosentuaalisesti vähintään yhtä menestyneitä kuin menestyneet valtakunnalliset kanavat. Kenttä on laaja ja erot kilpailijoiden kesken ovat jatkuvasti kaventuneet.

Viidessä eri kategoriassa palkittiin voittajat valtakunnallisen tason lisäksi paikallisradiokanavilta. Vuoden paikallisen radiojuontajan voiton vei Radio Mikkelin Ali Elkharam ja Vuoden paras paikallinen radio-ohjelma oli FUN Radion Tampereenkiäliset uutiset. Vuoden paikallinen radio löytyy Pohjois-Pohjanmaalta, jossa Radio Pooki keräsi tuomaristolta kiitosta siitä, että se onnistui hyödyntämään paikallisuutta oikealla tavalla eri tapahtumilla sekä erinomaisesti toimitetulla ohjelmalla.

Vuoden radiopromootioksi valittiin Bassoradion NOST€. Pieni tekijä onnistui tekemään  suurta ja inhimillisesti kohottavaa sekä tavallisuudesta poikkeavaa sisältöä erottautuen kilpailijoista. Vuoden radiomyyntikategoriassa Bauer Median myyntitiimit pokkasivat voitot sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Jyväskylän tehokas myyntitiimi takoi vahvaa kasvua euromääräisesti ja valtakunnan tiimi onnistui nousemaan poikkeuksellisiin kasvulukuihin monella tasolla.

Yli 30 vuotta Suomessa vaikuttaneen kaupallisen radion historia on tarjonnut vuosikymmenien ajan työmaan useille alan ammattilaisille. RadioGaala nosti Hall of Fameensa kaupallisessa radiossa ainutlaatuisen laajaan ja pitkän uran tehneen, ”radioiden rautarouvaksikin” kutsutun Leena Puntilan. Elämäntyö-palkinnolla palkittiin paikallisradion ja erityisesti Radio Ramonan suuri vaikuttaja Pekka Wallenius. Toinen elämäntyöpalkinto ojennettiin Jami Kanaselle, jonka laaja ura kaupallisissa radioissa on kestänyt lähes 30 vuotta.

 

Tästä linkistä kaikki RadioGaala-voittajat
 

Lisätietoja: RadioMedia ry, Inka Luomanmäki

p.040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi

 

Kuvaliite1: Vuoden radiojuontaja Jaajo Linnomaa, kuvaliite2: Vuoden radio-ohjelma Aamulypsy
Huom: kuvacredit: RadioMedia, Mikko Rintala

Autismi- ja Aspergerliitto kansainvälisenä autismitietoisuuden päivänä 2.4.: mikä ihmeen autismikirjo?

$
0
0

 

Autismi- ja Aspergerliitto käynnistää autismitietoisuuden viikolla 2.–7.4.2017 kampanjan 100 autismia. Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoa ja laajentaa käsitystä autismikirjosta.

- Yleinen käsitys autismikirjosta on rajoittunut ja stereotyyppinen. Mediassa tätä kuvaa vahvistavat hahmot, kuten selkeästi autistinen Sademies tai Asperger-piirteinen Silta-sarjan Saga Norén. Autismikirjon henkilö voi olla heidän kaltaisensa, mutta tosiasiassa kaikki autismikirjon henkilöt ovat erilaisia, omanlaisiaan, ja autismipiirteet näyttäytyvät kaikissa vähän eri tavoin, kertoo Autismi- ja Aspergerliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen.

Vaikka ydinoireet ovat kaikilla samat, autismikirjoon mahtuu monenlaisia yksilöitä: heidän joukossaan on puhumattomia, paljon puhuvia, sosiaalisia, yksin viihtyviä, pilkuntarkkoja, suuripiirteisiä, kujeilevia, vakavia ja erityisiä. Siksi puhummekin autismikirjosta.

- Ei ole olemassa vain yhtä autismia, vaan sata – ainakin, kuvailee Autismi- ja Aspergerliiton puheenjohtaja Päivi Norvapalo.

- Jokaiselle heistä on löydyttävä paikka tästä yhteiskunnasta. Jokaiselle heistä on tärkeää päästä vaikuttamaan omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin ja saada kuuluviin äänensä, tuotti hän sen tuetusti tai ilman tukea. Jokaiselle heistä on tärkeää päästä osalliseksi tähän yhteiskuntaan kukin omalla panoksellaan, Norvapalo muistuttaa.

100 autismia -kampanjan myötä liitto nostaa esiin autismikirjon moninaisuutta ja autismikirjon henkilöiden tarinoita, kertomuksia elävästä elämästä autismikirjolla. Autismi- ja Aspergerliitto kannustaa autismikirjon henkilöitä ja heidän läheisiään jakamaan omaa kokemusta autismikirjosta, jotta yleinen käsitys siitä laajenisi. Liito rohkaisee myös autismikirjolla olevia julkisuuden henkilöitä antamaan kasvonsa autismikirjolle. Vinkit kampanjaan osallistumiseen löytyvät www.autismiliitto.fi/100autismia.

2.4. vietetään jo kymmenettä kertaa YK:n julistamaa kansainvälistä autismitietoisuuden päivää (WAAD - World Autism Awereness Day). Autismi- ja Aspergerliitto levittää tänä vuonna autismitietoa WAAD-päivänä starttaavalla autismitietoisuuden viikolla 2.-7.4., jolloin liitto, jäsenyhdistyksemme  sekä yhteistyökumppanimme järjestävät yli 20 tapahtumaa ja koulutusta ympäri Suomea. Lue lisää: www.autismiliitto.fi/waad2017

Mikä ihmeen autismikirjo -esite

Lisätietoja:

Päivi Norvapalo, puheenjohtaja, p. 040 5712 460

Tarja Parviainen, toiminnanjohtaja, p. 050 4097 940

Arktisten askeleiden palkitut selvillä – Valtakunnallinen tanssitapahtuma huipentui upeaan loppunäytökseen

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n järjestämä valtakunnallinen Arktiset askeleet -tanssitapahtuma tanssittiin kuluvana viikonloppuna Oulussa. Oamkin konserttisali pullisteli liitoksistaan, sillä tanssitapahtuma keräsi paikalle viikonloppuna yli 500 eri tanssilajin nuorta harrastajaa, ammattiopiskelijaa ja opettajaa sekä runsaan joukon muuta yleisöä ympäri Suomen.

Tanssitapahtuman pääosassa oli tanssikatselmus, joka ajoittui kahdelle päivälle 1.–2.4. Tanssikatselmuksessa nähtiin 55 teosta, jotka esiraati oli valinnut 258 lähetetystä teoksesta. Katselmuksen arviointiraadissa olivat Henri Sarajärvi, Arja Tervo, Marjo Terästö ja Milla Virtanen sekä tanssinopettajaopiskelija Taina Ala-Ketola.

Tanssikatselmuksen lisäksi tapahtumaviikonloppu sisälsi oululaisen tanssin Ookko nää Oulusta? -näytöksen, erilaisia osallistujille suunnattuja työpajoja sekä tanssin ammattilaisille ja alan opiskelijoille suunnatun seminaarin Taiteen tatsi nuoressa tanssissa. Lisäksi vuoden 2017 taiteilijavierailijat Jussi Väänänen ja Katja Koukkula esiintyivät sekä tapahtuman avajaisissa että loppunäytöksessä ja pitivät taiteellista työskentelyään avaavan työpajan.

Viikonlopun kruunasi sunnuntaina 2.4. pidetty loppunäytös, jossa nähtiin Jussi Väänäsen ja Katja Koukkulan lisäksi näytökseen valitut 18 upeaa teosta.

Arktiset askeleet 2017 -tapahtumassa palkitut teokset

450 euroa sanomalehti Kalevalta
Älä astu ruohikolle paljain jaloin, HAHAHA Dance School, Oulu

300 euroa
EMPTY, Lappeenrannan Tanssiopisto
Ei väliä sillä mitä sinä, kunhan minä, Tanssikeskus Citydance, Oulu
Koska olen tyttö, Tanssikeskus Citydance, Oulu
Rhythm of path, Tanssikoulu Liisa Nojonen, Pori

250 euroa
Kalassa, Pirkanmaan Tanssiopisto, Suomi 100 -teemainen teos
Villi lapsi – Feral Child, Tanssikeskus Citydance / Roosa Karjalainen, Oulu

150 euroa
Stay, Jyväskylän Tanssiopisto / Eerika Ahonen ja Jasmin Vesander
Tea Time, Lahden Tanssiopisto / Emmi Peltola
Älkää unohtako toisianne, Tanssikoulu TanssinTahti / Anniina Koivuniemi ja Sebastian Saarinen, Tampere

100 euroa     
Shall we dance, Tanssikoulu Liisa Nojonen / Fiia Lamminen, Pori
Säkkijärven polkka, Turun Seudun Tanssioppilaitos, Suomi 100 -teemainen teos
Variaatio baletista Raymonda, Baletti- ja Tanssistudio Teija Suova / Inka Keränen, Tampere

50 euroa       
Variaatio baletista Harlequinade, Oulu Dance Academy / Iiris Nikula

Ookko nää Oulusta -näytöksen tuotosta 200 euroa
Marjukka Koivuniemi, idearikkaistakoreografioista teoksilla
Älkää unohtako toisianne, Tanssikoulu TanssinTahti ja 50 km in 3 min, The Latin Collection

Kunniakirja
Aallottaret, Lappeenrannan Tanssiopisto
Aino Louhivaara teoksessa Entree ja variaatio baletista The Talisman, Turun Seudun Tanssioppilaitos / Rauman toimipiste
Blue Ocean, Tanssikoulu Dance Actions, Tampere
Daydreamers, Tanssikoulu Dance Actions, Tampere
Elli-Noora Lehti teoksessa Temple of Dance, Tanssikoulu Liisa Nojonen, Pori
Flux, The Magnificent 7
Havina, Jyväskylän ammattiopisto, tanssin perusopetus
Hello! Tanssikoulu Hip Hop House, Tampere
Insomnia, Vantaan Tanssiopisto
If I lose myself, Jyväskylän Tanssiopisto
Latua! Lahden Tanssiopisto
Metsä, Musiikkiopisto Arkipelag, Kaarina
Moro! Annika Mutila Dance School, Paimio
Neidot, Kuopion Tanssiopisto
Pieni lento, KRV Dance, Kuopio
Sarastus, Tanssikoulu Liisa Nojonen, Pori
Waiting for, Tampereen konservatorion tanssiopisto
What You Build, Tampereen Balettiopisto Birgitta Kiviniemi-Cheremeteff

Lisätietoja:

tapahtuman johtaja Liisa Kontturi-Paasikko, 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi

tapahtumatuottaja Riina Hosio, 0400 694 206, riina.hosio@folkjam.fi  

oamk.fi/arktisetaskeleet

TÄYDENNETTY: Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin

$
0
0

HUOM. Kutsun loppuun lisätty tieto lehdistötilaisuuden ajankohdasta ja paikasta.

 

Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin, kun Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen, TaiKonin, kuvataiteen, käsityön ja audiovisuaalisen taiteen oppilaiden ensimmäinen kevätnäyttely avataan 5.4.2017.

 

 

Näyttely kestää 23.4. asti ja se on avoinna ti-to 12-18 ja la/ su 12-16. Esillä liki 150 oppilaiden tekemää taideteosta. Näyttelyn AIKATID1 teemana on nimen mukaisesti aika.

-          töissä näkyy lasten ilo, luonnehtii näyttelyä taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik. Näyttely on monipuolinen, töissä on käytetty eri materiaaleja ja työtapoja. Teokset ovat harjoittelun tulosta, niissä heijastuu kehitys ja sen kaari.

Taiteen perusopetuksessa on liki 300 suomen- ja ruotsinkielistä visuaalisten taiteen oppilasta. Vaikka jokaiselta oppilaalta on näyttelyssä vain yksi työ, eivät ne mahdu yhteen näyttelyyn. Toinen kevätnäyttely järjestetäänkin samassa paikassa, Ateljé Tornissa, 25.4.- 14.5.2017.

Näyttelyn ovat koostaneet kuvataiteen opettajat Sonja Backlund ja Sylvia Javén. Oppilaiden työskentelyä on ohjannut kaikkiaan kymmenen taiteen perusopetuksen opettajaa.

Taiteen perusopetus on osa Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen toimintaa. TaiKon tarjoaa laadukasta taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta.

 

Kutsumme median edustajat lehdistötilaisuuteen, sekä tutustumaan näyttelyyn 5.4.2017 klo. 13:00  Ateljé Torni (Pitkäkatu 66, 65100 Vaasa).

 

Lisätietoja

taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik, 0400-256961

 


Lepää kirkossa -ilmiöstä mindfulnessia ja musiikkia yhdistävä uusi pysähtymisen konsepti

$
0
0

Cumulus Resort Siuntion Lepopirtissä ensimmäinen Lepää musiikissa -kurssi huhti- ja toukokuun aikana

Muusikko, konserttipianisti Pami Karvosen ja kognitiivinen lyhytterapeutti, kirjailija Tommi Sarlinin kehittämä levollistumisen kurssi nimeltä Lepää kirkossa lanseerattiin Siuntiossa alkuvuonna 2015. Korkealuokkaisen, intuitiivisen pianokonsertin ja mindfulnessin elementtejä yhdistelevät täysin ainutlaatuiset illat saivat heti suuren suosion. Ensimmäiselle kurssille ilmoittautui 400 ihmistä, eivätkä kaikki mahtuneet mukaan. Tilaisuuksia on tähän mennessä järjestetty Siuntion keskiaikaisessa kirkossa, ja nyt konseptia laajennetaan uudentyyppisiin tiloihin tavoittamaan uusia pysähtymisestä ja rentoutumisesta kiinnostuneita ihmisiä. Ideana Cumulus Resort Siuntion Lepopirtissä huhti-toukokuussa järjestettävässä kurssissa on tarjota ihmisille mahdollisuus kuoriutua kevääseen myös sielullisesti.

Kirkkotiloista muualle suuntautuessaan illat toimivat ajatuksella Lepää musiikissa. Kursseilla tehdään ensin kevyitä tietoisen läsnäolon harjoituksia ja sen jälkeen siirrytään patjoille peittojen alle kynttilänvaloon tai hämärään kuuntelemaan koskettavan kaunista musiikkia. 

Hyvänäpitoa hetkessä ja sopusoinnun säveliä

Cumulus Resort Siuntion hotellinjohtaja Kati Tantarimäki halusi lähteä kokeilemaan uudentyyppisen palvelun tarjoamista asiakkaille, koska oli kuullut Lepää kirkossa -illoista hyvää palautetta. Lisäksi hotellin oma konsepti ja miljöö painottavat rauhoittumista ja kokonaisvaltaista virkistäytymistä.

- Olen erittäin avoin uusille ajatuksille ja tekemisille. Tässä ilahduttaa kauniin ja historiallisen Lepopirtin hyödyntäminen upeille tapahtumille. Innostuin heti tästä konseptista, joka sopii meille teemallisesti erittäin hyvin.  Itsekin on ehdottomasti päästävä Lepopirtille lepäilemään, Tantarimäki iloitsee.

Karvonen ja Sarlin ovat niin ikään saaneet runsaasti kiitosta Lepää kirkossa -illoista. Mindfulnessin ja musiikin yhdistelmä on koettu toimivaksi.

- Ihmisillä on selvä henkisyyden kaipuu ja teitä sen kohtaamiseen etsitään eri tavoilla. Musiikki voi olla yksi tie rakentaa syvempää yhteyttä itsensä kanssa. Musiikki on ympärillämme tänä päivänä enemmän kuin koskaan ennen, mutta osaammeko käyttää musiikin voimia hyväksemme? Musiikki on vain merkityksetöntä melua, ellei se tavoita vastaanottavaista mieltä, väittää Paul Hindemith. Se, mitä kuulemme ympärillämme, on symboli jostakin. Musiikki on ihmisen kuva. Symbolit ovat usein meiltä suljettuja, mutta avaamalla korvat voi päästä Hermann Hessen Lasihelmipelissään kuvaamaan tilaan: Kastalian maakunnassa musiikki on sopusoinnussa ja järjestyksessä. Musiikki voi auttaa ihmistä pääsemään sopusointuun itsensä ja ympäristönsä kanssa, Karvonen pohtii.

Sarlin kertoo, että Lepää kirkossa -iltojen osanottajat kokivat kurssin rentouttavana ja että se opetti myös hyödyllisiä taitoja stressin hallintaan ja muiden psykologisten kysymysten kohtaamiseen.

- Myös Lepää musiikissa -kurssin tarkoituksena on olla tietoisesti läsnä harjoituksissa ja musiikissa, mikä voidaan kokea rentouttavana. Vastapainoksi arjen kuormitukselle on hyvä olla armollisesti vastaanottajan roolissa ja antaa itsensä levätä juuri nyt käsillä olevassa hetkessä, Sarlin kuvailee.

Ensimmäinen Lepää musiikissa -ilta tiistaina 11.4.2017

Ensimmäinen Lepää musiikissa -ilta järjestetään Cumulus Resort Siuntion Lepopirtissä tiistaina 11.4. klo 19.00 osoitteessa Lepopirtintie 80, Siuntio. Osallistumismaksu iltaan on 20 euroa ja ilmoittautua voi osoitteeseen siuntio.cumulus@restel.fi tai
p. 09 26060670.

Seuraavat Lepää musiikissa -illat Siuntion Kylpylän Lepopirtissä ovat:

Ke 26.4. klo 19.00
Ke 3.5. klo 19.00
Ti 9.5. klo 19.00
Ti 16.5. klo 19.00

Muusikko, pianisti Pami Karvonen

Vuoden 2017 Naantalin Musiikkijuhlien Pohjoisen taivaan alla -konsertin suunnittelija ja esiintyjä Naantalin musiikkijuhlien taiteellisen johtaja Arto Noraksen kutsumana.

Konsertti Ranskassa Figiacin Musiikkifestivaalilla elokuussa 2017.

Ensimmäinen länsimainen pianisti, joka on kutsuttu esiintymään kiinalaisen perinnesoitinorkesterin solistina Hong Kongissa. Hän on konsertoinut Kiinassa kahdeksalla kiertueella.


Jin-Xin Xun pianokonsertto Spring River, Hong Kong 2014


Kognitiivinen lyhytterapeutti, kirjailijaTommi Sarlin

Yksityinen kognitiivinen lyhytterapeutti Helsingissä ja Siuntiossa

Hiljaisuuden retriittien ohjaaja

Kriisityötä väkivaltaa kokeneiden miesten parissa

Kirja: Tommy Hellsten - ihmisyyden matkamies

Kuvat:

Kati Tantarimäki, kuva: Kati Tantarimäki
Cumulus Resort Siunton Lepopirtti, kuvat: Cumulus Resort Siuntio
Pami Karvonen, kuva: Markku Honkala

Tommi Sarlin, kuva: Jani Laukkanen


Lisätiedot:


Nina Alivirta
nina.alivirta@pilgrim.fi
p. 040 589 7752

 




Heurekan eläimellinen H18-tapahtuma: mustasukkaisuutta, draamaa ja feromoneja

$
0
0

Heurekassa järjestetään 8.4. kello 18–23 aikuisille suunnattu H18: Eläimellistä menoa!-tapahtuma.

Lauantai-iltana 8.4. Heurekassa heittäydytään keväisiin kosiotouhuihin ja luodaan eläimellistä menoa koko tiedekeskukseen. Eläinten Body Worlds -näyttelystä inspiraationsa saaneessa tapahtumassa pohditaan muun muassa eläinten sosiaalisuutta, pariutumista ja lisääntymistä aina dinosauruksista perhosiin saakka.

Tiesitkö, että ulkonäkö on vaikuttanut jo dinosaurusten ajalla parinvalintaan ja että ihmisten tavoin homoseksuaalisuutta esiintyy myös eläinkunnassa? Tiesitkö, että myös eläinmaailman kosiotouhuihin liittyy paljon draamaa ja mustasukkaisuutta? Illan aikana pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä ja kuullaan monia mielenkiintoisia puheenvuoroja. Paleontologi Mikko Haaramo pohtii dinosaurusten lisääntymisbiologiaa, biologi Jussi Viitala valottaa puolisonvalintaa ohjaavia tekijöitä ja Korkeasaaren oppaana työskentelevä Anu Hakkarainen kertoo eläinmaailman erikoisista pariutumiskuvioista ja kosiotouhuista. Asiantuntijoiden ja Ylen Luontoillasta tutun Luonnontieteellisen Keskusmuseon museomestarin Jaakko Kullbergin tähdittämässä kyselytuokiossa on yleisön vuoro kysyä mitä tahansa eläinten rakkauselämästä.

Soidintanssitunnilla otetaan haltuun eläinten soidintanssien kuumimmat liikkeet ja tietovisassa testataan tietämys eläinten kummallisesta lisääntymiskäyttäytymisestä. Laboratoriossa tutkaillaan eläinten sisäelimiä ja perhosten lisääntymistä.

Kävijät voivat sonnustautua soidinpukuun teeman mukaisesti tai lisätä asuunsa eläimellisen yksityiskohdan. Suomen kimaltavin meikkitaiteilija Glitternisti loihtii paikan päällä yleisölle upeita glittermeikkejä ja body painting -artisti Tanja Viitanen luo malleille upeita eläimellisiä maalauksia.

Kaikki Heurekan näyttelyt ovat avoinna koko illan ajan ja planetaariossa esitetään ennennäkemätöntä Crossing Worlds -elokuvaa. Illan aikana koko tiedekeskus on anniskelualuetta.

Lue lisää tapahtumasta ja ohjelmasta täältä: https://www.heureka.fi/event/elaimellistamenoa/

Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon. Liput ovat myynnissä täällä: https://www.heureka.fi/product/elaimellista-menoa/

H18: Eläimellistä menoa! -tapahtuma aikuisille la 8.4. klo 18–23. Liput erikoishintaan 15 e!

Lisätiedot:

Annina Pikkumäki, tapahtumavastaava, 040 575 5776, annina.pikkumaki@heureka.fi
Siina Vasama, tapahtumatuottaja, 040 9015 260, siina.vasama@heureka.fi

Villa Kiven tietokirjailijaillassa Eeva-Liisa Hallanaro kertoo metsän salaisesta elämästä

$
0
0

Kuinka hyvin tunnemme metsän elämää? Osaatko ratkaista liikkuvan liman ja lentävän jalokiven arvoituksen? Kuka ymmärtää kirvoja ja lahottajia? Millaista on pöheikköbiologin työ?

Villa Kiven Tietokirjailijaillassa (Linnunlauluntie 7) keskiviikkona 19.4.2017 klo 18 on vieraana luontoon ja ympäristöön erikoistunut tietokirjailija Eeva-Liisa Hallanaro, joka kertoo teoksesta Metsän salainen elämä. Hallanaroa haastattelee tietokirjailija Iiris Kalliola.

Metsän salainen elämä on kokoelma yllättäviä ja hauskoja kertomuksia metsän hiljaisten ja niitä työkseen tutkivien ihmisten elämästä. Yksi sen viesteistä on, että mitättömimmätkin otukset ovat tärkeitä metsäekosysteemin tasapainolle ja osa luonnon monimuotoisuutta. Metsän salainen elämä on WWF Suomen valitsema Vuoden luontokirja 2016.
Eeva-Liisa Hallanaro, Saija Kuusela, Aino Juslén & Terhi Ryttäri (toim): Metsän salainen elämä. Gaudeamus 2016.

Tietokirjailijailta on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilu.

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Lukukeskuksen ja Kivi-talo Säätiön kanssa.

Tietokirjailijailta keskiviikkona 19.4.2017 klo 18.00
Paikka: Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki


Lisätiedot:

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry

eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296

Tanssiriimejä keväälle – Runoilevat ja tanssivat nuoret tekivät videon satavuotiaalle Suomelle!

$
0
0

Hurja Piruetin Länsi-Uudenmaan tanssiopiston oppilaat tuottivat lyhytelokuvan osana itsenäisyyden juhlavuoden hanketta Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100.

Katso video: http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/huhtikuu-tanssiriimeja-kevaalle/

Huhtikuussa kieli ja riimit kohtaavat tanssin ja liikkeen. Hurja Piruetissa tanssia harrastavat nuoret työstivät runoja rapartisti Rauhatädin sana- ja liiketyöpajoissa keväisen vuodenajan innoittamina.  Mukana myös nuori taitaja LillFill beatboxaamassa sekä kuvaajana alaa opiskeleva Kalle Ranta. Sanat muuttuivat liikkeiksi ja liikkeistä syntyi sanoja. Kevät kirvoitti kielenkantoja ja innoitti tanssija etsimään liikkeitä sanojen takaa. Videoelokuvan tuotti HelleFilms Oy ja äänistä vastasi Äänipää Oy. Projekti toteutettiin yhteistyössä Billnäsin Ruukin kanssa.

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke ja verkkosivusto

http://www.suomikalenteri.fi

Lasten ja nuorten taidekalenterissa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Elokuvat tekevät näkyviksi lasten tulkintoja suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä. 

Lisätietoja:

Katja Köngäs
Hurja Piruetti
Länsi-Uudenmaan Tanssiopisto
katja.kongas@hurjapiruetti.com
040-5162704

ja

Anu Hietala
Taiteen perusopetusliitto TPO ry
anu.hietala@artsedu.fi
045 3107 702

Lue lisää Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hankkeesta:

http://www.suomikalenteri.fi

http://suomifinland100.fi/project/lasten-ja-nuorten-taidekalenteri-suomi-100/

Vaasa-opiston Taitojen ilta ja näyttely 7.4.–9.4. Vähänkyrön opistolla

$
0
0

Vaasa-opiston Kyrönmaan lukuvuoden päättävä tapahtuma Taitojen ilta ja näyttely järjestetään 7.-9.4. Vähänkyrön opistolla (Porinmäentie 2, OP:n talo, 2.krs). Tapahtumassa voi tutustua eri kurssien tuotoksiin ja opiskeltuihin taitoihin.

Vaasa-opiston kurssien näyttely järjestetään joka vuosi maakunnan eri toimipisteessä, vuoroin Isossakyrössä, Laihialla ja Vähässäkyrössä. Tänä vuonna on vuorossa Vähäkyrö.

Näyttelyyn voi tutustua myös lauantaina 8.4. ja sunnuntaina 9.4. klo 11.00-16.00.

Perjantai-iltana tapahtuu

Perjantaina 7.4. taitojen illassa tapahtuu klo 17.00-20.30. Nähtävänä on eri kursseilla taitavasti tehtyjä kädentaidon töitä. Musiikkiesityksiä, tanssia ja lausuntaa Suomi100-vuotta hengessä on tarjolla klo 18.00 alkaen.

Illan päättää yleisökeskustelu

Illan päätteeksi perjantaina klo 19.30 järjestetään yleisökeskustelu teemana ”Meidän näköinen Vaasa-opisto”. Kyseessä on ohjattu ideariihi aiheena se, minkälaista toimintaa ja kursseja Vaasa-opiston toivotaan jatkossa järjestävän Kyrönmaan alueella. Yleisökeskusteluun ovat tervetulleita kaikki alueella asustavat ja kehittämisestä kiinnostuneet.

Taito on kestävää kehitystä

Taito on kestävää kehitystä -näyttelyssä ja Taitojen illassa ja näyttelyssä on aistittavissa elävästi tekemisen ja erilaisten taitojen arvostus. Taitojen opiskelu on ongelmanratkaisua, joka tukee myös elämänhallintaa. Kursseilla yhdessä kursseilla tekeminen on vahvasti vuorovaikutteista opettajan, oppijan ja materiaalin välistä keskustelua. Tuotos, työn tulos on aina kokemusten summa, elämys ja ihme.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826

Viewing all 22568 articles
Browse latest View live