Quantcast
Channel: Kulttuuri ja taide - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 23100

Harvinainen messinkihaarniska konservoidaan kulttuurikummien tuella

$
0
0

Henrik Klaunpoika Flemingin haarniskan kulttuurikummit on julkistettu. Tutkijat Jaakko ja Tua Björklund rahoittavat harvinaisen 1600-luvulla messingistä valmistetun hautajaishaarniskan konservoinnin, jonka ansiosta se voidaan laittaa esille Hämeen linnaan loppuvuodesta 2017. Myöhemmin haarniska tulee esille Kansallismuseoon.

-Olemme erityisen iloisia siitä, että toiset kulttuurikummimme ovat Jaakko ja Tua Björklund. Jaamme heidän kanssaan halun suomalaisen kulttuuriperinnön edistämiseen hyvinvoinnin voimavarana, kertoo markkinointijohtaja Jonna Heliskoski.

Tutkijat Jaakko ja Tua Björklund haluavat tukea Suomen historian esilletuontia ja säilymistä jälkipolville. Sotahistorioitsijana Jaakko Björklund on tutkinut etenkin tämän haarniskan aikaista sodankäyntiä ja sotalaitosta. Flemingin haarniska edustaa erästä historiamme sotaisimmista ajanjaksoista, jolla on ollut kauaskantoiset seuraukset maamme ja yhteiskuntamme kehityksessä. Jaakko ja Tua Björklund toivovat, että konservoidun haarniskan esillepano kasvattaa kiinnostusta ja lisää tietoisuutta tästä merkittävästä aikakaudesta, sekä Suomen historiasta laajemmin.

-Kulttuurikummien ansiosta saadaan kansallisaarteita esille ja tehdään näkyväksi usein kulissien taakse jäävää konservointityötä, iloitsee konservointiyksikön päällikkö Eero Ehanti.

Kulttuurikummius antaa pysyvän lahjan suomalaisen kulttuuriperinnön hyväksi ja tarjoaa uuden tavan tuoda esille yhteiskuntavastuullisuutta Suomen juhlavuoden hengessä. Kummeille Kansallismuseo tarjoaa näkyvyyttä sekä mahdollisuutta tutustua museon, kokoelmien ja konservoinnin toimintaan.

Lisätietoja
Konservointiyksikön päällikkö Eero Ehanti, eero.ehanti@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6139
Markkinointijohtaja Jonna Heliskoski, jonna.heliskoski@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6342

Lehdistökuva

Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki.
Museo avoinna ti-su 11–18, ma suljettu.
www.kansallismuseo.fi


Viewing all articles
Browse latest Browse all 23100

Trending Articles